Moeders Mooiste tekent bij Butler Records

Moeders Mooiste tekent bij Butler Records
Moeders Mooiste tekent bij Butler Records © Laurens van Genderen
In Zeeland was Geert van Oorschot eerder frontman van de band Geert & The Chiefs. Het repertoire bestond uit een mengeling van Pop, Reggae en Funk. Met die band doorliep hij het PopAanZee bandcoachingstraject en speelde hij in de Popronde 2014. Nu studeert hij aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg.
Moeders Mooiste ontstond inmiddels vier jaar geleden in Tilburg. In 2016 verscheen de EP Mannenpraat, met daarop de single Katers. De band bestaat naast Geert uit Bram Capel (gitaar/zang), Koen Beerkens (basgitaar/zang) en Luuk Timmermans (drums/zang).
Butler Records is opgericht in 2014 en is aangsloten bij Bertus Distribution, één van de grootste distributeures van Europa. Bij het label zijn artiesten aangesloten als Anneke van Giersbergen, Ruben Hoeke Band, Claw Boys Claw en Ten Years After.
De EP van Moeders Mooiste is al opgenomen. De eerste single komt half april uit. Beide titels houdt de band nog even geheim. De EP wordt gepresenteerd op 18 mei in Poppodium 013 in Tilburg.