Vlag definitief neergehaald voor marinekazerne Vlissingen

Vlag definitief neergehaald voor marinekazerne Vlissingen
Vlag definitief neergehaald voor marinekazerne Vlissingen © Omroep Zeeland
Met een ceremonie wordt de marinekazerne van Vlissingen gesloten
De Vlissingse marinekazerne begon als plaats voor de mijnendienst en eindigde als een kazerne die gebruikt werd voor grote oefeningen. Het is volgens burgemeester Bas van den Tillaar van Vlissingen een mooie voortzetting geweest van een hechte band tussen de marine en zijn stad.
Hij is er niet bang voor dat die traditie nu eindigt en heeft er alle vertrouwen in dat de mariniers volgens plan naar Vlissingen komen. De afgelopen weken waren de mariniers regelmatig in het nieuws, omdat een deel niet zit te wachten op de verhuizing.
Het opvouwen van de vlag van de kazerne
Het opvouwen van de vlag van de kazerne © Omroep Zeeland

Veteranen

De sluitingsceremonie gebeurde in een lichte motregen en onder het toeziend oog van de gasten en veteranen. Na toespraken van de laatste commandant Eric Veldhuizen en de burgemeester van Vlissingen is de vlag gestreken en werd het Wilhelmus gespeeld.
Sluitingsceremonie van de marinekazerne, een einde en een nieuw begin
Met de sluitingsceremonie komt er een einde aan bijna vijftig jaar marinekazerne in Vlissingen. Sinds de opening van de kazerne in 1969 is de invulling van het terrein meerdere keren veranderd, van mijnendienst en marinewerf tot schietbaan van de Nationale Reserve.

Lees ook: