Nancy van de Ven: Ik hoop dat ik de schade beperkt kan houden

Nancy van de Ven: Ik hoop dat ik de schade beperkt kan houden
Nancy van de Ven: Ik hoop dat ik de schade beperkt kan houden © Remco van Son Aubroeck
Nancy van de Ven: Ik hoop dat ik de schade beperkt kan houden
Van de Ven rijdt nog altijd niet pijnvrij. Ook als ze loopt, zijn de naweeën van van de dubbele onderbeenbreuk nog zichtbaar. Toch staat ze gewoon aan de start van de eerste Grand Prix in Italië. "Als het aan m'n Belgische dokter lag, mocht ik pas op 10 april weer gaan rijden." Maar dat was geen optie voor Van de Ven. "Ik zit nu op zo'n 75-80 procent van mijn totale fitheid. Ik vind het genoeg om mee te doen."

Hopen op top-vijf

Ze verwacht geen hoge ogen te gooien bij de eerste twee wedstrijden in het wereldkampioenschap. "Ik hoop in de top-vijf te eindigen en daarmee de schade beperkt te houden." Na de GP's van Italië en Portugal gaat Van de Ven er alles aan doen om 100 procent fit te worden, om daarna de koplopers weer bij te halen.

Wedstrijdkalender WK motorcross

1. GP TrentinoItalië7-8 april2. GP AguedaPortugal14-15 april3. GP TeutschenthalDuitsland19-20 mei4. GP LombardiaItalië16-17 juni5. GP AssenNederland15-16 september6. GP ImolaItalië29-30 september
Van de Ven rijdt nog niet pijnvrij, maar is wel fit genoeg voor het WK
Van de Ven rijdt nog niet pijnvrij, maar is wel fit genoeg voor het WK © Remco van Son Aubroeck
"Ik ben al blij dat ik mee kan doen", zegt Van de Ven. Ondanks de ongewenste voorbereiding houdt ze de hoop op een wereldtitel levend. "Ik ga zeker niet opgeven totdat het kampioenschap vergeven is."

Lees ook: