OV-chipkaart straks niet meer geldig voor het veer Vlissingen - Breskens

OV-chipkaart straks niet meer geldig voor het veer Vlissingen - Breskens
OV-chipkaart straks niet meer geldig voor het veer Vlissingen - Breskens © Pieter de Bruijne via Omroep Zeeland Flickr
© Jan Daniëls | Verzeeuwigd
De b-tag is ontwikkeld door het bedrijf achter de t-tag voor de Westerscheldetunnel, Movenience. Het gaat om een kaartje dat net zo groot is als een creditcard. De b-tag kan kosteloos worden aangevraagd. Mensen die met de b-tag betalen hoeven niet meer uit te checken, maar moeten de kaart wel scannen bij het instappen.

Goedkoper

De provincie, eigenaar van de veerboten, heeft de b-tag laten ontwikkelen als alternatief voor de OV-chipkaart. Voor het gebruik van deze kaart maakte de provincie gebruik van de diensten van vervoersmaatschappij Connexxion. Connexxion stopt echter met deze service. Het inschakelen van Movenience was, volgens directeur Willem-Jan Lenselink van de Westerschelde Ferry, goedkoper dan alles in eigen beheer te doen.
Reclame voor de b-tag.
Reclame voor de b-tag. © Omroep Zeeland

Verschillende toegangspoortjes

Met de b-tag betaalt de reiziger maandelijks achteraf de gemaakte losse overtocht(en) of het maandabonnement door middel van automatische incasso. Tot 1 mei kunnen reizigers nog gebruik maken van de OV-chipkaart. De b-tag kan vanaf vandaag al gebruikt worden. Twee verschillende toegangspoortjes zijn daarvoor speciaal ingericht in Vlissingen en Breskens. Het blijft overigens ook mogelijk om losse tickets voor een overtocht te kopen aan de kassa op het Veerplein.
Studenten moeten ook een b-tag aanvragen. Daarmee kunnen ze in het weekend en doordeweeks met de boot mee, zonder extra kosten. Ook de studenten kunnen de OV-chipkaart niet meer gebruiken. Kinderen en ouderen kunnen met korting blijven reizen.