Rescue Vlissingen haalt Chinook CH-47 helikopter binnen

Een heuse Chinook CH-47 transporthelikopter moet Rescue Vlissingen dit jaar nog spectaculairder maken. De helikopter zal op het hulpverleningsevenement in Vlissingen een blusdemonstratie geven met een zogenoemde 'bambi bucket' waarin zo'n 10.000 liter water vervoerd kan worden.

Een Chinook CH-47 helikopter (rechts) (foto: EPA)

De Chinook CH-47 is een transporthelikopter van de Koninklijke Luchtmacht. Het wordt gebruikt voor het snel vervoeren van grondtroepen, materieel, wapens, proviand, andere voorraden en bluswater. De blusmethode met de 'bambi bucket' wordt regelmatig toegepast bij natuurbrandbestrijding.

In de romp van de helikopter kunnen 57 volledig bepakte militairen, 24 stretchers met mensen of 10.000 kilo lading worden vervoerd. De helikopter kan een externe lading tot een gewicht van 12.701 kilo vervoeren.

De elfde editie van Rescue Vlissingen vindt dit jaar plaats op 15 augustus. Op en rond de Vlissingse boulevard presenteren verschillende reddings- en hulpverleningsdiensten zichzelf. Behalve de Chinook CH-47 komen er ook een Belgische en een Duitse Sea King helikopter. Het complete programma wordt later bekend gemaakt.

Reageren