Zeeland wordt wakker: coalitie, ontsnapte koeien en klimaatplan

Zeeland wordt wakker: coalitie, ontsnapte koeien en klimaatplan
Zeeland wordt wakker: coalitie, ontsnapte koeien en klimaatplan © Omroep Zeeland
Collegevorming Goes
Collegevorming Goes © Omroep Zeeland

Voorgestelde coalitie Goes

Als het aan de informateur Ad Schenk ligt, behoudt de gemeente Goes ook de komende periode de huidige coalitie. Die bestaat uit het CDA, de VVD en de SGP. Ze vormen samen een meerderheid in de raad, al is die meerderheid na de verkiezingen wel met één zetel afgenomen.

Lees ook:

Ontsnapte koeien bij Sint Laurens.
Ontsnapte koeien bij Sint Laurens. © HV Zeeland

Ontsnapte koeien

Alle 23 koeien die gisteren in Sint Laurens tijdens een inbeslagname van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) ontsnapten, zijn gedood. De dieren werden al langer verwaarloosd en volgens de NVWA was het doden van de dieren de enige optie.

Lees ook:

Dow in Terneuzen
Dow in Terneuzen © Omroep Zeeland

Ambitieus klimaatplan

Bedrijven uit Zeeland komen binnenkort met een ambitieus klimaatplan. Het gaat met name om grote industriële bedrijven, nu nog de grootste energieslurpers van de provincie. Zij willen, geheel in lijn met het klimaatakkoord van Parijs, nog voor het jaar 2050 hun CO2-uitstoot met 85 tot 90 procent gaan terugdringen.

Lees ook:

© Screenshot YouTube

Balen van diskwalificatie

Dylan Groenewegen was met veel ambitie afgereisd naar de Scheldeprijs. Maar de Amsterdamse wielrenner en met hem zo'n dertig andere coureurs werden door de jury voortijdig uit de koers gehaald omdat zij de waarschuwingssignalen bij een spoorwegovergang bij Krabbendijke hadden genegeerd. "Ik kom hier nooit meer terug", was de eerste reactie van de sprinter van LottoNL-Jumbo.

Lees ook:

Zonsondergang in Brouwershaven.
Zonsondergang in Brouwershaven. © Marijke Bik-Drijver

Weer

Vanochtend is het eerst bewolkt met een enkele bui. Maar vanmiddag klaart het vanaf zee helemaal op, het wordt dan zonnig. We zitten tijdelijk in frisse lucht, waarin de maximumtemperatuur op maar 8 of 9 graden uitkomt. De west-noordwestenwind is eerst vrij krachtig, rond 5 Beaufort, maar later op de dag matig.