Spam teistert mailboxen van ZeelandNet

Spam teistert mailboxen van ZeelandNet
Spam teistert mailboxen van ZeelandNet © ANP
Spam teistert maiboxen Zeelandnet
Volgens ZeelandNet wordt er hard gewerkt om het probleem op te lossen, maar is dat nog niet gelukt. Wel kan er via MijnDELTA.nl een spamfilter worden geactiveerd om het probleem tot een minimum te beperken.

'Een constante wapenwedloop'

Volgens Barend de Lange van DELTA/ZeelandNet is het eruit filteren van spamberichten een voortdurende strijd voor providers. "Het is echt een constante wapenwedloop met de verstuurders van de spamberichten", zegt hij.
Barend de Lange van Zeelandnet over de recente golf van spammail
Maar hij ziet wel ook in dat er nu wel érg veel spamberichten in inboxen verschijnen. Vaka zijn het er honderden en soms meer dan duizend op één dag. "Hoe het komt dat het er nu plotseling zo veel zijn dat weten wij ook niet, maar we doen er alles aan om het tegen te gaan."

Herhaling voorkomen

Binnen nu en twee weken moeten de gebruikers van ZeelandNet gaan merken dat het aantal spamberichten weer terugloopt. "We nemen nu maatregelen om dat aantal op dit moment terug te dringen, maar we zijn ook in gesprek met een gerenommeerd bedrijf over een manier om de hoeveelheid spam die binnenkomt structureel te verminderen, om herhaling van deze overlast voor onze gebruikers te voorkomen."