Gemeentebestuur van Sluis krijgt Babijn erbij

Gemeentebestuur van Sluis krijgt Babijn erbij
Gemeentebestuur van Sluis krijgt Babijn erbij © Omroep Zeeland
Het gemeentehuis van Sluis in Oostburg
Het gemeentehuis van Sluis in Oostburg © Omroep Zeeland
Als fulltime-wethouders gaan opnieuw Peter Ploegaert (CDA) en Jack Werkman (VVD) aan de slag. Ook Chris van de Vijver gaat verder als deeltijd-wethouder (voor 80 procent) namens Nieuw Gemeentebelang. Vanuit Lijst Babijn wordt fractievoorzitter/lijsttrekker Francois Babijn naar voren geschoven; als parttime-wethouder (voor 50 procent).
We hebben het op eigen kracht gedaan!
Wethouder Peter Ploegaert
Ploegaert is blij met hoe de gesprekken zijn verlopen: "De gesprekken verliepen soepel. We hebben het op eigen kracht gedaan." Zijn partij kreeg tijdens de gemeenteraadsverkiezing de meeste stemmen en behaalde de meeste (vier) zetels.
CDA Sluis viert overwinning met een foto tijdens de verkiezingsavond in het Belfort
CDA Sluis viert overwinning met een foto tijdens de verkiezingsavond in het Belfort © Omroep Zeeland

Even wennen

De herkozen wethouder noemt het wel 'even wennen' dat Francois Babijn nu toegevoegd is aan het college. "Lijst Babijn is altijd een grote oppositiepartij geweest. Maar nu de partij zoveel stemmen heeft gehaald bij de verkiezingen, zou het vreemd zijn wanneer de partij niet in de coalitie zou komen."
Volgens de vier partijen is een akkoord over het coalitieprogramma nabij. Ook de verdeling van de portefeuilles onder de wethouders is nagenoeg rond.