Hond bijt zich vast in gezicht van vrouw

Hond bijt zich vast in gezicht van vrouw
Hond bijt zich vast in gezicht van vrouw © OZ
Politieauto
Politieauto © oz
Volgens de vrouw was de hond samen met zijn baas bij haar op bezoek, toen het beest haar ineens in haar gezicht beet. Dat gebeurde rond 23.50 uur in een woning aan de Vincent van Goghlaan. Omdat de hond niet meteen los liet moest de baas van het dier behoorlijk wat kracht zetten om de hond los te trekken. De hond en zijn eigenaar vertrokken voordat de ambulance en de politie ter plaatse waren.

Hond in beslag

Vanwege de ernst van het incident en ook omdat er in het verleden al meerdere bijtincidenten gemeld waren waar deze hond bij betrokken was, besloot de Officier van Justitie dat de hond in beslag genomen moest worden.
Op het adres van de eigenaar van de hond in de Bloemenbuurt troffen de agenten wel de hond, maar niet de eigenaar. De deur van het huis is geforceerd om binnen te komen. Met een vangstok is de hond gevangen en daarna overgedragen aan medewerkers van de dierenambulance. Die hebben het dier naar een opvangplek ergens in het land gebracht. Later wordt bepaald wat er met de hond gaat gebeuren.

Bekende van de politie

De eigenaar van de hond is een bekende van de politie. Zijn hond was al aangemerkt als gevaarlijke hond en hij wordt er nu van verdacht dat hij zijn gevaarlijke hond niet onder controle had. Ook wordt hij verdacht van het onthouden van de juiste zorg voor het dier en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel door schuld. Hij zal later worden gehoord door de politie.