Vrachtwagen bij Draaibrug gekanteld

Vrachtwagen bij Draaibrug gekanteld
Vrachtwagen bij Draaibrug gekanteld © HV Zeeland
Vrachtwagen bij Draaibrug gekanteld
Het ongeval gebeurde iets voor 6.00 uur op de Sluisseweg (N253) ter hoogte van de Draaibrugseweg (N251) toen de vrachtwagen de rotonde verliet. Zowel de brandweer als een ambulance kwamen ter plekke. De vrachtwagenchauffeur is niet gewond geraakt.

Bergingswerkzaamheden duren langer dan gepland: 'Het zit wat tegen'

De Sluisseweg was vanaf de rotonde bij de Maagdenweg in de richting van Sluis urenlang afgesloten. De berging duurde langer dan gepland. Oorspronkelijk was de voorspelling dat de weg om 11.00 uur zou worden vrijgegeven, maar dat gebeurde pas rond 16.00 uur.
Pas in de loop van de middag kon de vrachtwagen door een bergingsbedrijf worden meegenomen. De container was op dat moment nog niet afgevoerd. Die was door de klap ontzet. "Het zit wat tegen", beaamde een woordvoerder van de provincie.

Motorolie op wegdek

"De lading bestaat uit papier, dat weegt nogal wat. Het papier moet nu eerst naar een andere container overgeheveld worden." Ook was er motorolie op het wegdek en in de berm gelekt, dat moest ook eerst opgeruimd worden.
De vrachtwagen kantelde iets voor zessen vanochtend.
De vrachtwagen kantelde iets voor zessen vanochtend. © HV Zeeland
Bij Draaibrug, op de weg tussen Oostburg en Sluis liggen twee rotondes vlak bij elkaar. Op de andere rotonde, ter hoogte van de Maagdenweg, kantelde eind januari ook al een vrachtwagen.

Lees ook: