Tot drieënhalf jaar geëist voor schietpartij Goudenregenstraat

Tot drieënhalf jaar geëist voor schietpartij Goudenregenstraat
Tot drieënhalf jaar geëist voor schietpartij Goudenregenstraat © HV Zeeland
Tot drieënhalf jaar geëist voor schietpartij Goudenregenstraat
De 32-jarige hoofdverdachte uit Terneuzen zou de eerste schutter zijn geweest. Een 19-jarige man uit Terneuzen wordt door het OM aangemerkt als tweede schutter en kreeg een strafeis van 24 maanden cel.
De derde verdachte, een 34-jarige man uit Terneuzen die op de bewuste avond als chauffeur fungeerde, moet, als het aan het OM ligt, vijftien maanden de cel in, waarvan vijf voorwaardelijk met daarna reclassering en sociale vaardigheidstraining. De laatste verdachte, een 45-jarige man uit Capelle aan den IJssel, zou niet geschoten hebben. Het OM eist vijftien maanden cel met aftrek van voorarrest tegen deze man.
De vier verdachten staan alle vier terecht voor poging tot moord. Ze zouden zijn betrokken bij de schietpartij in Terneuzen op 9 september vorig jaar. Bij die schietpartij raakte niemand gewond. In de rechtszaal trokken de advocaten van de verdachten de betrouwbaarheid van het doelwit in twijfel. Alle verdachten blijven in ieder geval tot de uitspraak in hechtenis vastzitten. Op 26 april doet de rechtbank uitspraak.
<p>Voor de schietpartij in Terneuzen zou een vechtpartij in Hulst hebben plaatsgehad. De vier verdachten zouden na het gevecht met wapens naar het huis van de andere vechter zijn gegaan. Toen ze voor zijn huis in de Goudenregenstraat stonden en met wapens dreigden, riep het slachtoffer naar eigen zeggen: "Schiet dan!" Volgens het slachtoffer werd er drie of vier keer op hem geschoten. Er raakte niemand gewond. </p><p>Drie van de vier verdachten zijn de dag van de schietpartij gearresteerd. De eerste twee werden aangehouden na een achtervolging waarbij door de politie waarschuwingsschoten zijn gelost. De derde verdachte werd later die dag opgepakt in Terneuzen. De vierde man is later aangehouden. </p><p>Het doelwit van de schietpartij is inmiddels door de politierechter veroordeeld voor de vechtpartij in Hulst. </p>

Vete en schietpartijen in Terneuzen

Terneuzen heeft te maken te gehad met meerdere schietpartijen die voortkwamen uit een vete tussen twee rivaliserende groepen. Deze schietpartij zou daar niets mee te maken hebben, zei burgemeester Lonink van Terneuzen vorig jaar.