Schoonste strand voor het eerst sinds jaren niet in Zeeland

Het schoonste strand van Nederland ligt dit jaar nét niet in Zeeland. Het strand bij Ouddorp is gekozen tot schoonste stand van het land. Het is voor het eerst sinds 2011 dat de lijst niet door een Zeeuws strand wordt aangevoerd. Het Banjaardstrand op Noord-Beveland is het schoonste strand van onze provincie.

Het Banjaardstrand (foto: Jara)

De afgelopen twee jaar werd het strand van Oostkapelle uitgeroepen tot schoonste strand. Daarvoor waren het Domburg, Noord-Beveland en Sluis die bovenaan de lijst eindigden. De Schoonste Stranden Verkiezing is een initiatief van Stichting Nederland Schoon en werd voor de zestiende keer gehouden. Inspecteurs van de ANWB bepalen wat de schoonste stranden zijn.

Schoonste stranden sinds 2011

jaartal winnaar
2017 Oostkapelle
2016 Oostkapelle
2015 Domburg
2014 Noord-Beveland
2013 Domburg
2012 Noord-Beveland
2011 Sluis

Verder werden ook de beste strandpaviljoens van Nederland bekend gemaakt. Thalassa in Zandvoort is dat geworden. Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder is verkozen tot beste strandpaviljoen van Zeeland en Pier 7 in Vlissingen werd uitgeroepen tot de Beste Nieuwkomer van het jaar.

Dit jaar werden de Schoonste Strandverkiezingen voor het eerst gecombineerd met de verkiezing van het Beste Strandpaviljoen. Een logische keuze, vindt de organisatie, omdat schoon steeds meer onderdeel uitmaakt van de kwaliteit van de stranden en de paviljoens.

Deel dit artikel:

Reageren