Grote brand in voormalig pand Neckermann in Sint-Jansteen

Grote brand in voormalig pand Neckermann in Sint-Jansteen
De brand ontstond rond 18.30 uur in pallets met lege plastic flessen in een compartiment van een loods. Via een automatisch brandmelding werd de brandweer gealarmeerd.

Extra mensen opgetrommeld

Om het vuur te bestrijden schaalde de brandweer fors op. Drie blusvoertuigen, een waterwagen en een redvoertuig rukten uit. Ook een ademluchtcontainer werd opgeroepen om de blusvoertuigen te voorzien van een nieuwe voorraad ademlucht. Om de brandweerzorg in de rest van de gemeente Hulst te garanderen waren extra mensen opgetrommeld om in de kazerne paraat te staan.
"De brandbestrijding was behoorlijk intensief", vertelt Remco Durink van de Veiligheidsregio Zeeland. De brandende pallets stonden midden in het gebouw. "Om bij de brand te komen moest er in de omgeving veel weggehaald worden. Dat betekent veel handwerk met ademlucht in een ruimte vol rook. Dat vraagt tijd en veel kracht van onze mensen."
Veel brandweer bij brand in Sint Jansteen.
Veel brandweer bij brand in Sint Jansteen. © HV Zeeland

Onderzoek naar de oorzaak

Om 21.05 uur werd het sein brand meester gegeven. De brandweer is vervolgens nog geruime tijd bezig geweest met nablussen, opruimen en ventileren. Rond 23.30 uur vertrok de laatste brandweerwagen van het terrein.​
Door de brand ontstond veel rook. Een deel van de levensmiddelen die ook in de loods waren opgeslagen moet daardoor als verloren worden beschouwd. Hoe de brand ontstaan is, wordt nog onderzocht.