Arbeidsmigranten moeten vakantiepark Marina Beach verlaten

Arbeidsmigranten moeten vakantiepark Marina Beach verlaten
Arbeidsmigranten moeten vakantiepark Marina Beach verlaten © Omroep Zeeland
Wethouder Frank van Hulle over besluit
Het aantal arbeidsmigranten nam toe op het park, terwijl ze daar onder een gedoogconstructie woonden. De gemeente is bang dat de recreatiefunctie van het park in het gedrang komt en wil daarom niet langer meewerken aan de huisvesting van de migranten op het park.

Paar honderd migranten

Hoeveel migranten er precies verblijven op het park is niet bekend, maar de gemeente schat dat het er inmiddels een paar honderd zijn. Die moeten niet meteen vertrekken, er wordt nog besloten wanneer ze uiterlijk weg moeten zijn. De gemeente denkt dat dat ongeveer binnen twee à drie maanden het geval zal zijn en is alvast begonnen met de voorbereidingen voor controle daarop.
<p>Het vakantiepark hield de gemoederen al vaker bezig in de gemeente Terneuzen. Als camping de Braakman was het park vroeger een begrip in de regio maar toen het moederbedrijf in 2012 failliet ging, hield ook de camping het hoofd niet langer boven water. Er kwam een nieuwe eigenaar, de Oostappen Groep, en die plaatste honderden nieuwe caravans en chalets op het terrein. In 2015 en 2016 verbleven op een deel van het park vluchtelingen.</p>
Eigenaren van huizen op het park trokken eerder aan de bel bij de gemeente Terneuzen. Ze klaagden over rotzooi bij de huisjes en overlast van drinkende mannen in de avond. Ze eisten dat de gemeente niet langer zou gedogen dat de migranten op het park verblijven.
Een van de klagers, huiseigenaar Frank de Beukelaar, is blij met de beslissing: "Daar kunnen wij ons alleen maar over verheugen, dat de rede is teruggekeerd en er weer gekozen wordt voor recreatie."
Rommel bij een van de huizen op het vakantiepark
Rommel bij een van de huizen op het vakantiepark © Omroep Zeeland
De eigenaar van Marina Beach heeft bij de gemeente verzocht hebben om de situatie te legaliseren. Zo zijn er mogelijkheden besproken om een deel van het park beschikbaar te stellen voor arbeidsmigranten, zoals dat twee jaar geleden ook met vluchtelingen gebeurde. De gemeente besloot hier uiteindelijk toch niet aan mee te werken om de recreatiefunctie van het park te behouden.

Lees ook: