Wandelmarathon Zeeuws-Vlaanderen: warmte teistert deelnemers

Wandelmarathon Zeeuws-Vlaanderen: warmte teistert deelnemers
Wandelmarathon Zeeuws-Vlaanderen: warmte teistert deelnemers © Omroep Zeeland
Hitte slaat toe tijdens wandelmarathon
De temperatuur liep zondagmiddag op tot zo'n 28 graden. Bij het rustpunt halverwege, in Koewacht, werden de eerste gevallen van oververhitting gesignaleerd. Er is bij de post een extra brancard geplaatst. De hulpverleners waarschuwden dat mensen voldoende moesten drinken. Ondanks de hitte waren er volgens de organisatie maar een kleine honderd uitvallers.
Wandelaars vormen een rij voor de EHBO-post
Wandelaars vormen een rij voor de EHBO-post © Omroep Zeeland
De Wandelmarathon Zeeuws-Vlaanderen ging zondagmorgen om 08.00 uur van start in Terneuzen. De deelnemers lopen de route van 42,195 kilometer via Spui, Margrette, Schapenbout, Axel, Heikant, Sint Jansteen, Kapellebrug, Clinge naar de Grote Markt in Hulst.
Of er volgend jaar weer een wandeleditie van de Marathon Zeeuws-Vlaanderen gehouden wordt, is nog de vraag. In beginsel was het een eenmalig gebeuren ter gelegenheid van de tiende editie van het evenement. De organisatie houdt echter de deur op een kier, maar wil deze eerste editie eerst evalueren. Het gros van de deelnemers doet zeker mee als er een volgende komt.
Het programma Evenement van de Week, maandagavond vanaf 17.15 uur op tv, geeft een sfeerimpressie van de Wandelmarathon Zeeuws-Vlaanderen. Die uitzending is ook online te zien op de pagina van Evenement van de Week.
Verslag van Wandelmarathon Zeeuws-Vlaanderen