Elisa Balsamo wint Omloop van Borsele

Elisa Balsamo wint Omloop van Borsele
Elisa Balsamo wint Omloop van Borsele © Omroep Zeeland
Samenvatting Omloop van Borsele 2018
De wedstrijd ging van start met 163 rensters die een parcours reden van 137 kilometer door de gemeente Borsele. Onder de deelneemsters waren de Zeeuwse dames Quinty van de Guchte uit Driewegen en Yva Geluk uit Middelburg. Nadat burgemeester Gerben Dijksterhuis het startschot had gelost was Michelle Lauge Quaade uit Denemarken de eerste vluchtster. Zij werd teruggepakt en daarna kwamen er twee nieuwe koploopsters Marit Cent uit Groningen en Paulien Koster uit Delfstrahuizen. Na een uur rijden waren de twee vrouwen weer teruggevallen in het peloton.
In het tweede uur waren er diverse uitvalspogingen, maar allemaal zonder succes. De dames waren inmiddels bezig met de plaatselijke rondes in en rondom 's Heerenhoek. Met nog vijf rondes te gaan ontstond er een kopgroep van tien rensters met als bekendste naam daarin de Belgische Kaat Hannes van de Zeeuwse formatie Jos Feron Lady Force. Ook Bente van Teeseling zat erin en zij probeerde alleen weg te rijden uit de kopgroep maar haar poging was van korte duur.

Massasprint

Met nog dertig kilometer te gaan waren er diverse ontsnappingen en kopgroepjes, maar geen enkele was succesvol. En dus draaide het uit op een massasprint. De Italiaanse Elisa Balsamo was daarin de snelste. De renster van de Valcar ploeg bleef Lorena Wiebes en Evy Kuijpers voor.
Elisa Balsamo wint Omloop van Borsele
Elisa Balsamo wint Omloop van Borsele © Omroep Zeeland

Omloop van Borsele

137 km, UCI 1.11. Elisa BalsamoValcar PBM3:25.06'2. Lorena WiebesParkhotel Valkenburgz.t.3. Evy KuijpersJan van Arckelz.t.6. Kaat HannesJos Feron Lady Forcez.t.84. Quinty van de GuchteIsorex No Aqua Ladies+ 0.27'92. Yva GelukEquano-Wase Zon+ 0.39'
Quinty van de Guchte uit Driewegen was de beste Zeeuwse. Van de Guchte heeft de overstap gemaakt naar de eliterenners en kijkt tevreden terug op haar thuiswedstrijd in 's-Heerenhoek.
'Ik rijd liever in de heuvels, maar ben tevreden dat hier heb kunnen uitrijden'