Rugbyers Tovaal kampioen na zege in derby

Tovaal werd in de uitwedstrijd tegen Oemoemenoe kampioen van de 3e klasse
Tovaal werd in de uitwedstrijd tegen Oemoemenoe kampioen van de 3e klasse © Miriam Wasterval
Tovaal begon slecht aan de derby, want Oemoemenoe pakte op het eigen Sportpark De Sprong een 10-0 voorsprong, Maar nog voor rust stelde Tovaal orden op zaken, waardoor het halverwege 10-12 stond. In de tweede helft zette Tovaal de ambities om te promoveren kracht bij en liep het uit naar een 17-43 overwinning.

Al uitgespeeld

Voor Tovaal was de wedstrijd tegen Oemoemenoe de laatste van het seizoen. De ploeg haalde 83 punten uit achttien duels. Naaste concurrent URC 2 speelde pas vijftien keer, maar kan Tovaal niet meer achterhalen. Oemoemenoe 2 staat op de derde plaats in de 3e klasse zuid-west. Het eerste team van de Middelburgse vereniging speelt in de Ereklasse. Dat is het hoogste niveau van Nederland.