ZorgSaam wil noodlijdend Warmande overnemen en miljoenen investeren

ZorgSaam wil noodlijdend Warmande overnemen en miljoenen investeren
ZorgSaam wil noodlijdend Warmande overnemen en miljoenen investeren © Omroep Zeeland
ZorgSaam wil Warmande overnemen
ZorgSaam staat in de startblokken om Warmande over te nemen. Een reddingsplan ligt al klaar. Een gezamenlijk management scheelt meteen al 'een slok op een borrel', volgens directeur René Smit van ZorgSaam. En daarnaast moet er goedkoper gewerkt worden: "Want er gaat meer uit dan er binnen komt."
Maar er wordt aan de andere kant ook geïnvesteerd. Dit jaar nog in verpleeghuis De Stelle in Oostburg. ZorgSaam wil 2,5 tot 4 miljoen euro investeren om het verouderde gebouw en bijbehorende voorzieningen te vernieuwen. Ook komt er geld voor opleidingen en trainingen van het personeel.
Verpleeghuis De Stelle in Oostburg
Verpleeghuis De Stelle in Oostburg © Omroep Zeeland
De overname van Warmande door ZorgSaam is 'existentieel', volgens directeur René Smit. Zeeuws-Vlaanderen is een kwetsbaar gebied, een dunbevolkt gebied waar voorzieningen al snel te duur zijn. "Voordat je het weet, ben je voorzieningen voorgoed kwijt."
Warmande op de been houden is existentieel, want voordat je het weet ben je voorzieningen voorgoed kwijt.
René Smit, directeur Zorgsaam
Warmande failliet laten gaan en daarna overnemen, is volgens directeur Smit, spelen met vuur. "Hoe houd je je medewerkers, hoe krijg je het daarna weer georganiseerd?"
Zorgsaam heeft het reddingsplan met de ACM besproken. In een spoedprocedure beoordeelt de toezichthouder de overnameplannen. Binnen enkele weken volgt een beslissing. Voor alle betrokkenen zijn het spannende weken.
Directeur René Smit van Zorgsaam over de noodzakelijke fusie met Warmande

Lees ook: