50.000 mensen vieren de vrijheid in Vlissingen

50.000 mensen vieren de vrijheid in Vlissingen
50.000 mensen vieren de vrijheid in Vlissingen © Omroep Zeeland
In 2016 waren er 45.000 mensen op het festival. Volgens de organisatie en de politie hebben zich geen noemenswaardige incidenten voorgedaan.
Zanger van Memphis Maniacs tussen het publiek in Vlissingen
Zanger van Memphis Maniacs tussen het publiek in Vlissingen © Omroep Zeeland

Slotact Memphis Maniacs

Tijdens het festival waren er onder meer optredens van STUK, Broederliefde en Fedde le Grand. Het festival in Vlissingen werd gisteravond afgesloten door mash-up band Memphis Maniacs.
De organisatie in Vlissingen rekende op 40.000 bezoekers, maar dat werden er dus 10.000 meer door het ideale festivalweer.

Veel zon, mensen en muziek

Het festival werd geopend door The Kik. Toen stonden er al honderden mensen te kijken en mee te zingen met nummers als 'Simone' en 'Ik sta klaar voor jou'
Veel zon en publiek bij Bevrijdingsfestival

Vuur wilde even niet

Het aansteken van het grote bevrijdingsvuur naast het hoofdpodium leverde vanavond wat problemen op. Het vuur was door hardlopers vanuit Wageningen in estafette naar Vlissingen gebracht, maar de lopers stonden tevergeefs op het podium te wachten op de apotheose. Enige tijd later kreeg de organisatie de vlam toch aan het branden.

Veel bezoekers voor Broederliefde

Hoogtepunt voor veel bezoekers was het optreden van Broederliefde, aan het begin van de avond. Op dat moment hadden zich ruim 10.000 mensen op het Bellamypark verzameld.

Uit in Zeeland

Via de Facebookpagina Uit in Zeeland zijn nog meer foto's en video's te bekijken van het Bevrijdingsfestival van 2018.