Jarige kerk in Nieuwdorp: feest en reünie

Jarige kerk in Nieuwdorp: feest en reünie
Jarige kerk in Nieuwdorp: feest en reünie © Omroep Zeeland
Jarige kerk in Nieuwdorp: feest en reünie
In 1918 was de eerste dienst in de Bethelkerk. Voor die tijd gingen de mensen uit Nieuwdorp naar de kerk in 's-Heerenhoek. Architect Van der Kloot Meijburg maakte in 1917 het ontwerp voor de Bethelkerk.
In 1918 (links) werd de Bethelkerk voor het eerst in gebruik genomen
In 1918 (links) werd de Bethelkerk voor het eerst in gebruik genomen © Omroep Zeeland
Voor 2002 was het kerkgebouw van de Hervormde kerk in Nieuwdorp. Tijdens het Samen op Weg-proces trokken ook de gereformeerden in de Bethelkerk.

Beth-El, Huis van God

De kerkdienst stond vandaag in het teken van het honderdjarig bestaan. De bijbellezing en de preek gingen over Jakob die op de vlucht was voor zijn broer Esau en droomde over een ladder naar de hemel. Jakob gaf de plek waar dat gebeurde de naam Beth-El, Hebreeuws voor Huis van God. Meerdere kerken hebben dan ook de naam Bethelkerk.

Reünie

Naast de dienst was het vandaag ook een soort reünie. Volgens kerkelijk werker Mathilde Meulensteen, die voorging in de dienst, waren er aardig wat oud-inwoners van Nieuwdorp gekomen en werden er veel herinneringen opgehaald.
ITEM Bethelkerk honderd
Kerkdienst in de Bethelkerk in Nieuwdorp
Kerkdienst in de Bethelkerk in Nieuwdorp © Omroep Zeeland

De komende 100 jaar

Over de toekomst van de kerk in Nieuwdorp wordt ook nagedacht, want de kerkgemeenschap wordt kleiner. De kans is groot dat de Bethelkerk méér dan alleen een kerk wordt, een soort ontmoetingsplek waar activiteiten worden georganiseerd.