Voor Minnaard en Tolhoek begint de Tour de France nu pas echt

De eerste week van de Tour de France zit erop. De Zeeuwen Antwan Tolhoek en Marco Minnaard hebben het goed doorstaan. Ze bleven heel, allebei vierden ze successen en de renners waren ook nog te zien aan de kop van de wedstrijd. Maar vanaf morgen staan de eerste bergetappes op het programma en dan kunnen Tolhoek en Minnaard zich pas echt laten gelden.

Want ondanks dat Zeeland zo plat is als een dubbeltje kan het Zeeuwse duo juist in de bergen goed uit de voeten. Minnaard zijn voornaamste taak is om Guillaume Martin, de kopman van Wanty-Groupe Gobert, een goede plaats in het algemeen klassement te bezorgen. Maar als het even kan wil Minnaard ook laten zien wat hij kan. "Het zou mooi zijn om in één van de zwaarste bergetappes een mooie uitslag te rijden", zegt Minnaard.

Tolhoek zit in eerste instantie ook vast aan stalorders van zijn ploeg LottoNL-Jumbo. Hij is één van de knechten van kopmannen Steven Kruijswijk en Primoz Roglic. "De benen zijn goed", zegt Tolhoek. "In de bergen kan ik er echt zijn voor Steven en Primoz dat is mijn terrein."

Antwan Tolhoek ziet bekenden in het publiek (foto: Yannick Sohilait)

Zeeuwse vlaggen

Langs het parcours waren er in de eerste etappes al veel Zeeuwse vlaggen te zien om het tweetal aan te moedigen. De familie en vrienden van Tolhoek reizen hem zelfs drie weken achterna in een camper. "Ik heb naam al zo vaak horen roepen. Daardoor wil je wel voorop rijden. Dat is super en geniet ik van."

Deel dit artikel:

Reageren