Nieuwkoop niet, Van Drongelen wel mee naar Zuid-Amerika

Bart Nieuwkoop tijdens zijn debuut voor Jong Oranje tegen Jong België
Bart Nieuwkoop tijdens zijn debuut voor Jong Oranje tegen Jong België © Orange Pictures
Nieuwkoop maakte in maart nog zijn debuut voor Jong Oranje in het oefenduel tegen België. De laatste maanden zat de verdediger bij zijn club Feyenoord op de bank, omdat concurrent Kevin Diks de voorkeur kreeg. Nu geeft ook bondscoach Langeler de voorkeur aan de concurrent van Nieuwkoop, die daardoor niet mee mag naar Zuid-Amerika.
Rick van Drongelen was in de tweede helft de aanvoerder van Jong Oranje tegen Jong België.
Rick van Drongelen was in de tweede helft de aanvoerder van Jong Oranje tegen Jong België. © Orange Pictures
Van Drongelen
Van Drongelen vecht, voordat hij naar Bolivia en Paraguay vertrekt, eerst nog met zijn club Hamburger SV tegen degradatie uit de Bundesliga. De afgelopen wedstrijden was Van Drongelen bankzitter bij zijn Duitse club, maar in Jong Oranje is hij een zekerheid. Eind maart was hij in het duel met Jong België zelfs één helft aanvoerder van de Nederlandse talenten.

Jong Oranje

Selectie voor oefenstage Zuid-AmerikaRick van DrongelenHamburger SVIndy Groothuizen ADO Den HaagTeun KoopmeinersAZThomas OuwejanAZ Juninho BacunaFC GroningenJoël DrommelFC TwenteJustin BijlowFeyenoordKevin DiksFeyenoordJavairo DilrosunManchester CityFerdi KadiogluNEC NijmegenArnaut GroeneveldNEC NijmegenBart RamselaarPSVSam LammersPSVPablo RosarioPSVDenzel DumfriesSC HeerenveenJustin HoogmaHoffenheim
Jong Oranje verzamelt op 22 mei in Sassenheim voor de oefenstage en speelt op vrijdag 25 mei in het Ramon Tahuchi Aguilera Stadium in Santa Cruz de la Sierra tegen Bolivia. Daarna reist de ploeg door naar Asunción waar op 29 mei tegen Paraguay wordt gespeeld. De wedstrijden zijn bedoeld ter voorbereiding op de cruciale EK-kwalificatieduels tegen concurrenten Engeland en Schotland in september.