NeVoBo en provincie willen EK beachvolleybal naar Zeeland halen

NeVoBo en provincie willen EK beachvolleybal naar Zeeland halen
NeVoBo en provincie willen EK beachvolleybal naar Zeeland halen © FIVB
NeVoBo en provincie willen EK beachvolleybal naar Zeeland halen
De plannen werden vanmiddag in Vlissingen bekend gemaakt tijdens het jaarlijkse strandsportevenement Zeeland Beach Classics.
Het gaat om een samenwerking tussen de NeVoBo, de provincie Zeeland, Zeeland Beach Classics en het sportevenementenbureau Music and Sports uit Utrecht.

Goede kans op toewijzing

"Zeeland is de mooiste strandprovincie van Nederland en misschien wel van de wereld", zegt Michel Everaert, directeur sport bij de NeVoBo. De uit Hulst afkomstige Everaert zegt dat Zeeland een goede kans maakt op toewijzing. Everaert is momenteel in Rusland als voorzitter van de Europese commissie beachvolleybal. "Misschien dat het hier dit weekend al op de agenda staat", aldus Everaert.
Michel Everaert
Michel Everaert © Orange Pictures
Zeeland is de mooiste strandprovincie van Nederland en misschien wel van de wereld

Half miljoen

Volgens Everaert bedragen de kosten 'een tonnetje of vijf, zes' voor het jeugd EK. "Het geld wordt opgebracht door de NeVoBo, de provincie Zeeland en sponsors. Daarnaast is overheidssubsidie beschikbaar voor dergelijke evenementen."
Als het jeugd EK naar Zeeland komt, zal er volgens Everaert in elk geval op het Badstrand in Vlissingen gespeeld worden. Daar wordt morgen en zondag het eerste toernooi in de Nederlandse Eredivisie Beachtour gespeeld. Volgens Everaert is het ook nog mogelijk dat er op andere plekken in Zeeland gespeeld wordt.

Genoeg belangstelling

Everaert verwacht dat er genoeg publieke belangstelling voor het evenement zal zijn. "In 2012 hebben we in Assen gespeeld. Toen was het volle bak tijdens de finaledagen met 1000-1500 toeschouwers."
<p>Michel Everaert (Hulst, 21 april 1963) deed met Sander Mulder mee aan de Olympische Spelen in 1996, toen beachvolleybal voor het eerst op de Olympische agenda stond. Ook werd Everaert meerdere malen Nederlands kampioen.</p><p>Na zijn actieve carrière is Everaert bestuurlijk actief. Hij is directeur sport bij de NeVoBo en speelde een grote rol bij het binnenhalen van het wereldkampioenschap 2015 dat aan Nederland toegewezen werd. Voor de start van het WK werd Everaert benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau.</p>