Zeeland wordt wakker: ongeval quad, azc-petitie en alpaca's

Zeeland wordt wakker: ongeval quad, azc-petitie en alpaca's
Zeeland wordt wakker: ongeval quad, azc-petitie en alpaca's © Omroep Zeeland
Ongeluk met quad in Kapelle
Ongeluk met quad in Kapelle © HV Zeeland

Dodelijk ongeval in Kapelle

Bij een ongeluk op de Fleerbosseweg in Kapelle is gistermiddag een quadrijder om het leven gekomen. Ambulancepersoneel heeft hem nog geprobeerd te reanimeren, maar dat bleek tevergeefs. De politie onderzoekt nog wat er precies gebeurd is.

Lees ook:

Het asielzoekerscentrum in Goes
Het asielzoekerscentrum in Goes © Omroep Zeeland

Acz-petitie

Om het asielzoekerscentrum in Goes open te houden, is de Soroptimisten Club de Bevelanden een petitie gestart. Soroptimisten zetten zich in om de positie van vrouwen en meisjes te verbeteren. Door het nieuws dat het azc gaat sluiten, zijn meerdere vrouwen in het azc depressief, zegt Josje de Koning van de Soroptimistenclub de Bevelanden. Ze vindt het niet eerlijk en is daarom een petitie gestart.

Lees ook:

VVD-Tweede Kamerlid André Bosman
VVD-Tweede Kamerlid André Bosman © Omroep Zeeland

Chantage marinierskazerne

Het Zeeuwse Tweede Kamerlid André Bosman vindt de protesten van mariniers en hun gezinnen tegen de verhuizing van de marinierskazerne van Doorn naar Vlissingen chantage. In een discussie op Twitter zegt hij dat hij niet van plan is om toe te geven aan zulke chantage.

Lees ook:

Goedlachse aplaca's hebben hoog knuffelgehalte
Goedlachse aplaca's hebben hoog knuffelgehalte © Omroep Zeeland

Alpaca's

In Kerkwerve is de alpaca-ranch voortaan ook open voor publiek. Wie dat wil kan de alpaca's knuffelen en ermee wandelen. Eigenaresse Sandra Radecke fokt al acht jaar alpaca's. De 'schapen van de Andes' staan bekend om hun aaibare uitstraling. Hun wol is vier keer zo zacht en warm als gewone wol.

Lees ook:

Koeien grazen bij een ondergaande zon in een weiland bij Biggekerke
Koeien grazen bij een ondergaande zon in een weiland bij Biggekerke © Marije Dekker uit Middelburg

Weer

Vanochtend trekken wolkenvelden over de provincie. Mogelijk valt een bui. Vanmiddag wordt het vanuit het noorden vrij zonnig. De noordelijke wind is matig, aan zee vrij krachtig, 5 Beaufort. Vanmiddag wordt het 17 of 18 graden op het Noordzeestrand, tot 23 graden in het zuidoosten van Zeeuws-Vlaanderen. Vanavond en komende nacht is het helder. Het wordt vannacht niet koud, 13 of 14 graden.