Zeeland wordt wakker: première, mosselen en Four Freedoms Awards

Zeeland wordt wakker: première, mosselen en Four Freedoms Awards
Zeeland wordt wakker: première, mosselen en Four Freedoms Awards © Omroep Zeeland
Première film Sloper is de Naam
Première film Sloper is de Naam © Omroep Zeeland

Speelfilm Zeeuw-Vlamingen

In CineCity in Terneuzen is dinsdagavond de Zeeuws-Vlaamse komediefilm 'Sloper is de naam' in première gegaan. Ruim vierhonderd mensen kwamen op de low budget-film af.

Lees ook:

oogst hangcultuurmossel
oogst hangcultuurmossel © OZ

Zeeuwse mosselen

Vanaf 23 mei zijn ze weer te koop: Zeeuwse mosselen. Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct meldt dat vanaf die datum de hangcultuurmosselen groot genoeg zijn om te eten.

Lees ook:

Impressie van de toekomstige haven
Impressie van de toekomstige haven © Arcas Architecten

Metamorfose Breskens

Uitvoering van de ambitieuze plannen voor het havengebied in Breskens is een stapje dichterbij gekomen. Gisteren zijn de contracten getekend voor grondaankopen en de bouw van onder meer appartementen, horeca en een zeezeilcentrum.

Lees ook:

Stadskantoor Goes
Stadskantoor Goes © OZ

21-punten-plan

CDA, VVD en SGP/ChristenUnie zijn het eens over het beleid in de gemeente Goes voor de komende vier jaar. Ze hebben een 21-punten-plan voor het nieuwe college van burgemeester en wethouders gepresenteerd.

Lees ook:

© Omroep Zeeland

Four Freedoms Awards

Middelburg staat vandaag in het teken van de uitreiking van de Four Freedoms Awards. In de Nieuwe Kerk in Middelburg wordt in aanwezigheid van koning Willem-Alexander, koningin Maxima en prinses Beatrix de medailles plechtig uitgereikt. De laureaten hebben zich allemaal onderscheiden op het gebied van een van de vier vrijheden die Franklin D. Roosevelt noemt: de vrijheid van meningsuiting, de vrijheid van godsdienst, de vrijwaring van vrees en de vrijwaring van gebrek.
Zomerse dag in Zeeland
Zomerse dag in Zeeland © OZ

Weer

De zon zal vandaag met enige regelmaat schijnen. Er trekken echter ook wolkenvelden over. Het blijft droog en er steekt een matige tot krachtige noordenwind op, kracht 4 tot 6. Het wordt 15 graden aan zee tot 20 graden in het oosten van Zeeuws-Vlaanderen.