Politie waarschuwt voor vals geld in Zeeland

MIDDELBURG - De valse biljetten zijn goede kopieën en de politie doet een oproep om bij het aantreffen de biljetten te bewaren en meteen de politie te waarschuwen.
Tweede aanhouding Begin deze week is een 16-jarige jongen uit Middelburg in Vlissingen aangehouden omdat hij betaalde met een vals briefje van 50 euro in een zaak in de Lange Zelke in die plaats. Bij hem thuis werden nog een aantal valse bankbiljetten aangetroffen.
Aanhouding Vlissingen Afgelopen weekend is ook in Vlissingen een 16-jarige jongen aangehouden. Hij wordt er van verdacht met vals geld te hebben betaald in een café aan de Nieuwendijk in Vlissingen. De politie doet onderzoek naar de herkomst van het valse geld. De jongen is zondagmiddag weer in vrijheid gesteld.
Horecagelegenheden Middelburg Bij enkele horecagelegenheden aan de Markt in Middelburg is afgelopen weekend eveneens vals geld ontdekt. Ook bij een supermarkt in Middelburg in een vals briefje ontvangen.
Valse biljetten herkennen Bankbiljetten bevatten 37 kenmerken waaraan te zien is of het een echt of vals biljet is. Sommige kenmerken zijn met de hand en het oog te herkennen. Voor de andere zijn hulpmiddelen nodig. De Nederlandse Bank heeft een brochure uitgegeven waarmee u de biljetten kunt controleren.