Scooterrijder gewond bij aanrijding in Middelburg

Aanrijding tussen scooter en auto in Middelburg, scooterrijder raakt gewond
Het ongeluk gebeurde op de kruising van de Torentrans met de Spinhuisweg. Rond 15.50 uur botsten daar een scooter en een auto op elkaar. De bestuurder van de scooter belandde via de motorkap van de auto op het wegdek en raakte daarbij gewond. Omstanders hebben eerste hulp verleend. De automobiliste raakte niet gewond.

Gereanimeerd

Twee ambulances kwamen ter plaatse om de gewonde van de scooter te behandelen. Vervolgens werd de gewonde scooterrijder in een ambulance meegenomen, in eerste instantie naar het ziekenhuis in Goes.
De traumahelikopter uit Amsterdam heeft vervolgens de patiënt rond 18.10 uur opgehaald bij het ADRZ in Goes en meegenomen naar Erasmusziekenhuis in Rotterdam. Daar wordt de 20-jarige Middelburger nu behandeld aan zijn verwondingen.
Ambulance en traumahelikopter bij het ADRZ in Goes
Ambulance en traumahelikopter bij het ADRZ in Goes © HV Zeeland
Het onderzoek naar de toedracht van het ongeluk loopt nog. Verkeersongevallenanalisten van de politie hebben ter plekke sporenonderzoek verricht. Ook worden getuigen gehoord. Volgens die getuigen was de scooterrijder een auto aan het inhalen, toen het fout ging.

Inhaalactie

De scooterrijder reed op dat moment over de Spinhuisweg. Vanuit de Torentrans kwam er een tegemoetkomende auto aangereden. De scooterrijder moest hierdoor na zijn inhaalactie snel terug naar de rechter rijbaan. De politie is nu op zoek naar de bestuurder van de tegemoetkomende auto, om ook zijn getuigenverklaring op te nemen.
Scooterrijder gewond door ongeluk in Middelburg.
Scooterrijder gewond door ongeluk in Middelburg. © HV Zeeland