Uitslagen amateurvoetbal zaterdag 19 mei

Uitslagen amateurvoetbal
Uitslagen amateurvoetbal © Omroep Zeeland

Hoofdklasse A

Hoek heeft zich door de overwinning tegen Swift geplaatst voor de nacompetitie. Na rust waren Sidy Ceesay en invaller Douwe Zeegers de doelpuntenmakers. De strijd om de periodetitel wordt volgend weekend pas beslist. Hoek kan bij winst op Achilles Veen de periodetitel winnen.
Korte samenvatting Swift-Hoek

Hoofdklasse A Stand

Omdat SteDoCo ook weet te winnen van Argon blijft Hoek op de vierde plaats staan. Het verschil tussen SteDoCo en Hoek blijft daardoor twee punten. Achilles Veen is afgehaakt voor de nacompetitie.

Lees ook:

1e klasse B

Bruse Boys is gedegradeerd na een 7-1 afstraffing tegen SHO. De ploeg van trainer Marco Groeneveld speelt volgend seizoen weer in de 2e klasse. Kloetinge had de kans om de tweede plek over te nemen van Brielle, maar de ploeg van Marcel Lourens verloor op bezoek bij Nieuw-Lekkerland. Roy Mulder scoorde het enige doelpunt voor de Bevelandse club. De ploeg die als tweede eindigt in de rangschikking mag een ronde overslaan in de nacompetitie. Daarvoor moet Kloetinge volgende week thuis winnen van laagvlieger Nieuwenhoorn en hopen dat Brielle wederom punten verspeeld.

Lees ook:

2e klasse E

Serooskerke, Nieuwdorp en Terneuzense Boys moeten nog steeds vrezen voor degradatie. Terneuzense Boys had goede zaken kunnen doen in de strijd voor handhaving en een eventuele periodetitel, maar laat dat na tegen Prinsenland. Bovenin is Oostkapelle door een nederlaag tegen kampioen De Meeuwen nog altijd niet zeker van een nacompetitie plaats.

3e klasse A

Yerseke kreeg vanmiddag de eerste gelegenheid om kampioen te worden, maar pakt die kans niet. Ruben Pekaar zette zijn ploeg in Kapelle wel op voorsprong, maar in de slotfase gooit Reinier Goedemondt met een kopbal roet in het eten. RCS, dat door onder meer vier goals van Marlo Janisse met 8-1 van FC Dauwendaele wint, komt daardoor tot op drie punten. Yerseke heeft in de laatste speelronde dus aan een gelijkspel genoeg voor de titel.

3e klasse B

De top-4 weet niet te winnen vandaag. Rillandia heeft geen schijn van kans tegen Seolto en ziet VVC'68 (dat ZSC'62 in een doelpuntrijk duel klopt) naast zich komen in de strijd om degradatie.

4e klasse A

Veere kan in de 4e klasse A feest gaan vieren na het behalen van het kampioenschap. De ploeg wint in en tegen Hoedekenskerke en heeft de strijd met Luctor Heinkenszand definitief gewonnen.

4e klasse B

In de topper tussen DwO'15 en Apollo'69 winnen de bezoekers met overmacht, waardoor de thuisploeg uitgespeeld is.

Vrouwen Hoofdklasse A

De dames van IJzendijke weten niet te ontsnappen uit de degradatiezone na een nederlaag tegen VIOD. Omdat concurrenten Reiger Boys en Heerenveense Boys ook verliezen gaat deze strijd volgend weekend verder. Alleen de nummer laatst degradeert rechtstreeks.