Hoek wint en plaatst zich voor nacompetitie

Hoek wint en plaatst zich voor nacompetitie © Orange Pictures
Samenvatting Swift-Hoek
In een saaie eerste helft kregen zowel Swift als Hoek amper kansen. De ploeg van trainer Jannes Tant was alleen via Sidy Ceesay en een vrije trap van aanvoerder Reguillo Vandepitte dicht bij de openingstreffer, maar halverwege stond het 0-0. Toen Hoek aan de tweede helft begon (de wedstrijd begon een halfuur later, omdat Swift 2 later dan gepland klaar was) wist het al dat concurrent Achilles Veen achterstond tegen Noordwijk en dat een overwinning genoeg zou zijn voor een plaats in de nacompetitie. Die overwinning kwam er. Na een klein uur spelen opende Sidy Ceesay de score voor Hoek. Invaller Douwe Zeegers bepaalde in blessuretijd de eindstand op 0-2.
Hoek juicht na het bevrijdende openingsdoelpunt tegen Swift
Hoek juicht na het bevrijdende openingsdoelpunt tegen Swift © Orange Pictures

Periodetitel

Ondanks de zege heeft Hoek de 3e periodetitel nog niet gewonnen, omdat SteDoCo ook wist te winnen. Volgende week kan die tegen Achilles Veen alsnog binnen worden gehaald. Ook als dat niet lukt speelt Hoek nacompetitie. Dan neemt het een periode over van kampioen Noordwijk.