‘Terneuzen mag buitenlanders weren uit coffeeshop’

TERNEUZEN - Drugstoerisme Burgemeester Lonink van Terneuzen is zeer blij met dit advies. Gemeente Terneuzen gaat nu een pasjessysteem invoeren bij de coffeeshops om de overlast van drugstoerisme te bestrijden.
Belangrijke StapHet advies is een belangrijke stap op weg naar een uitspraak van het Europese Hof in de slepende kwestie over de drugsoverlast in grensgemeenten. De beslissing valt pas over enkele maanden maar als het aan burgemeester Lonink ligt, start Terneuzen zo snel mogelijk met het invoeren van een pasjessysteem waarbij buitenlanders geweerd kunnen worden.
Rustig in Terneuzen Coffeeshop Miami snapt de haast van de gemeente niet zo goed: 'In Terneuzen is het rustig sinds checkpoint dicht is. Ik snap niet waar de gemeente nu naar toe wil. Het lijkt wel of de gemeente het hele coffeeshopbeleid om zeep wil helpen.'
Pasjessysteem Met het pasjessysteem wil Lonink overlast van drugstoerisme voorkomen. Het systeem moet de verkoop van softdrugs terug brengen. Coffeeshops mogen dan alleen softdrugs verkopen aan leden met een pasje en legitimatie. Een klant mag maximaal 3 gram softdrugs per dag aanschaffen.