Gemeente Hulst koopt Den Dullaert; stichting moet aftreden

Den Dullaert in Hulst
Den Dullaert in Hulst © Facebook Den Dullaert
Er zijn al jaren zorgen over de financiële situatie, de exploitatie en het onderhoud van Den Dullaert. Half april besloot de gemeente Hulst het gemeenschapscentrum te sluiten omdat er grote zorgen waren over de brandveiligheid van het gebouw.

Stichting moet aftreden

Den Dullaert is nu nog in handen van de Stichting Den Dullaert. Naast de aankoop van de gebouwen is er ook een afspraak gemaakt over het aftreden van het stichtingsbestuur. In een persverklaring schrijft de gemeente Hulst dat het stichtingsbestuur lang heeft getwijfeld over deze oplossing, maar uiteindelijk toch akkoord is gegaan. Op 30 mei zal de stichting terugtreden.
De gemeente wil op korte termijn Den Dullaert aan pakken, zodat het weer voldoet aan de brandveiligheidsvoorschriften. Dan kan het gebouw weer toegankelijk worden gemaakt.
Wethouder Adri Totté over de aankoop van Den Dullaert
Over financiën maakt verantwoordelijk wethouder Adri Totté zich geen zorgen. "We geven op dit moment ook subsidie aan Den Dullaert, 170.000 euro, daar kunnen we natuurlijk wel iets mee." Volgens de wethouder wordt een deel van dat geld gebruikt om af te lossen, de rest kan gebruikt worden voor onderhoud en beheer.
Op 7 juni 2018 buigt de gemeenteraad van Hulst zich over de aankoop en bijbehorende overeenkomst.

Lees ook: