Files bij Vlissingen door werk aan het spoor

Files bij Vlissingen door werk aan het spoor
Files bij Vlissingen door werk aan het spoor © Koen van Dijen/Omroep Zeeland
Werkzaamheden aan het spoor zorgen voor files bij Vlissingen

File

Ter hoogte van Oost-Souburg stond er van vanmorgen vroeg tot in de loop van de middag op de A58 in de richting van Vlissingen een file van ongeveer een kilometer. Ook op de omleidingsroute via de de overgang in de Edisonweg stond het verkeer vaak stil.
Zelfs de weggebruikers die de file bij Vlissingen wilden vermijden door om te rijden via de N57 kwamen ook daar in de file terecht. Er waren meer mensen op dat idee gekomen...

Werk uur stilgelegd

Om de file op te laten lossen werd het werk bij de spoorwegovergang in de Sloeweg vanmiddag een uur stilgelegd. Tijdens dat uur kon het verkeer daar weer even passeren. Dat duurde van 14.15 tot 15.15 uur. En dat hielp, daarna waren de files opgelost en kon het verkeer weer doorrijden.
Vandaag en morgen vervangt ProRail de spoorstaven en de dwarsliggers tussen Oost-Souburg en Vlissingen. Daarbij wordt een grote vernieuwingstrein ingezet. Om te voorkomen dat automobilisten tóch proberen over de overweg in de Sloeweg te rijden, zijn verkeersregelaars ingezet. Maandagochtend vroeg, om 06.00 uur, zijn de werkzaamheden afgerond en wordt de weg weer vrijgegeven.
Ook op de A58 richting Vlissingen stond er aan het einde van de ochtend en begin van de middag een file voor de Vlaketunnel. Rond 11.00 uur is er namelijk een ongeluk gebeurd bij de tunnel en gecombineerd met de drukte op wegen Zeeland in zorgde dat rond het middaguur voor een file van een kilometer of zeven voor de tunnel.

Lees ook: