Een van de vermiste duikers is duikinstructeur

Een van de vermiste duikers is duikinstructeur
Een van de vermiste duikers is duikinstructeur © HV Zeeland
Duikers van de marine zoeken verder naar vermiste duikers
De man reist al vele jaren de hele wereld over om te duiken. Zijn broer heeft daarom absoluut geen idee wat er is misgegaan. Hij hoorde vanmorgen van hun zus dat de broer niet was teruggekomen van het duiken.

'Niet speculeren over gebeurtenissen'

Erik roept iedereen op niet te speculeren over de gebeurtenissen, maar één ding is zeker: aan de ervaring kan het dus niet liggen. Hij weet niet zeker of het tweetal al vaker heeft gedoken bij Scharendijke.
Broer van vermiste duiker: niet speculeren over toedracht
Hij is enorm aangeslagen door de vermissing van zijn broer. "Ik denk niet dat daar woorden voor zijn. Dat kun je niet uitleggen. Onvoorstelbaar ook. Niet te bevatten..."

Ze kwamen niet terug van hun duik

Zijn broer Jan Paul ging gisteravond samen met een andere duiker het water in bij de haven van Scharendijke. Ze kwamen die avond niet meer terug van hun duik.
Zoekactie naar drenkeling, archief
Zoekactie naar drenkeling, archief © HV Zeeland
De twee hadden tegen een restauranthouder in de haven gezegd dat ze naar een bepaald wrak zouden gaan duiken. Ze hadden daar, zoals duikers dat wel vaker doen, hun autosleutels afgegeven, omdat ze die niet mee wilden nemen het water in.
Eigenaar van restaurant: 'Ze gaven hier hun autosleutels af'
Toen de twee om 22.30 uur nog niet terug waren, sloeg de restauranthouder alarm en werd er een zoekactie opgezet. Met meerdere reddingsboten, duikers en helikopters werd gezocht naar de twee vermiste duikers, maar ze werden niet gevonden.

Zoekactie hervat

De zoekactie werd vanmiddag hervat. Duikers van de marine zoeken onder water verder. Dat gebeurt op plekken die de door brandweer zijn aangegeven als locaties waar de twee zich mogelijk kunnen bevinden. Die plekken bevinden zich op een diepte van meer dan 25 meter, daar konden de brandweerduikers vannacht niet bij komen.
Toeschouwers bij zoektocht naar vermiste duikers
Toeschouwers bij zoektocht naar vermiste duikers © HV Zeeland
De politie acht de kans dat de duikers nog in leven zijn heel klein en 'vreest het ergste'. Met de duikflessen die ze bij zich hadden, kun je maar een relatief korte tijd onder water. Vooralsnog ontbreekt van hen ieder spoor.
De zoektocht gaat vanavond nog door zolang het weer en het daglicht dat toelaten, laat de politie weten. Waarschijnlijk gaat het zoeken ook nog in ieder geval morgen nog door.

Lees ook: