Reddingsbrigade: kinderen kwijt door spelen met telefoon

OOST-SOUBURG - Het aantal vermiste kinderen is toegenomen, volgens de reddingsdienst. "We willen geen vingertje opheffen", zegt Raymond van Mourick tegen Omroep Zeeland, "maar we willen wel duidelijk maken dat mensen moeten opletten." Volgens Van Mourick is een boek lezen waardoor de aandacht verslapt niet hetzelfde als spelen met de telefoon, omdat een boek geen aandacht opeist doordat het rinkelt.
Te druk De reddingsdiensten krijgen het steeds drukker door het toegenomen aantal vermiste kinderen. Daardoor dreigt het normale werk, het opletten op mensen in het water en het verlenen van eerste hulp, op de achtergrond te raken.
Polsbandje Reddingsbrigade Nederland heeft speciale polsbandjes voor kinderen waarop het telefoonnummer van ouders kan worden geschreven. Daardoor zijn ouders en kinderen snel te herenigen.
Reacties van luisteraars: In de radio-uitzending van Omroep Zeeland reageerden luisteraars via Twitter:
- Vic King: DE oplossing voor spoorloos kind: http://www.twitpic.com/1qalju
- Jaap Walhout: Tsja, teveel Twitteren leidt af. Maar da's geen excuus natuurlijk.
- Thomas: nu je het zegt, mijn zoon is nog op strand!! Hellup!
- Nanon Doeland: Gisteren een tweetup gehad met 20 hele actieve twitteraars. Er waren 13 (kleine) kinderen bij waarvan geen een verdwaald of kwijt!
- Inge Geldof (zelf strandwacht): Wij hebben gisteren op strand Domburg+Oostkapelle de grote zoekactie gehad. Vandaag weer kans ivm groot strand (eb)