Nieuw vervoersplan Arduin met vooral professionele chauffeurs

© Omroep Zeeland
Het vorige vervoersplan, waarin cliënten werden vervoerd door vrijwilligers en medewerkers van Arduin, werd geschrapt na ernstige opstartproblemen. Zo moesten gehandicapte kinderen soms uren wachten of werden zij helemaal niet opgehaald. Die problemen zijn in het nieuwe vervoersplan verleden tijd, bezweert een woordvoerder van Arduin.

Ouders krijgen meer te zeggen

Ouders en verzorgers krijgen in het nieuwe plan meer te zeggen. Zo vragen zij zelf ritten aan en wordt bij het plannen van de ritten rekening gehouden met de beperkingen van de cliënten. Volgens Arduin reageerden de ouders en verzorgers positief op het plan, maar bleven zij wel sceptisch vanwege de problemen van vorig jaar.
Een ander groot verschil met het plan van vorig jaar, is dat vooral wordt gewerkt met professionele chauffeurs in plaats van vrijwilligers en medewerkers van Arduin. Ook zijn er geen centrale opstapplaatsen meer, maar worden de cliënten voortaan thuis opgehaald. Daardoor zitten de cliënten minder lang in de bus als zij naar huis of werk worden gebracht.
Arduin gaat per 2 juli met het nieuwe vervoersplan werken.

Lees ook: