'Terneuzen is als Tom Dumoulin'

'Terneuzen is als Tom Dumoulin'
'Terneuzen is als Tom Dumoulin' © Omroep Zeeland
Gemeenteraad Terneuzen
Gemeenteraad Terneuzen © Omroep Zeeland
Jan Sips: 'We willen open en transparant zijn, net als Tom Dumoulin.'

PVV voelt zich buitengesloten

De PVV nam de gelegenheid te baat om nogmaals te benadrukken hoe de uitslag van de verkiezingen is genegeerd, door de PVV uit te sluiten van het college. De PVV kwam vanuit het niets met vier zetels de gemeenteraad binnen. "Ze zeggen dat de PVV mensen uitsluit, maar wíj worden hier juist uitgesloten!", stelt fractievoorzitter Patrick van der Hoeff.
Patrick van der Hoeff (PVV): 'Beschamend dat je als PVV zo opzij gezet bent.'
Zijn partij kreeg te horen dat ze te weinig bestuurservaring heeft om een wethouder te leveren. "Met alle respect voor de ChristenUnie, maar die partij levert een heel jonge wethouder van begin twintig. Heeft die wel ervaring?"

Geld uitgeven?

De PvdA, voor het eerst sinds jaren, nu weer in de oppositie, maakt zich zorgen over het huishoudboekje van de gemeente Terneuzen. De gemeente wil haar tarieven bevriezen, haar schuld terugbrengen, maar heeft wel grote plannen op het gebied van onder meer het milieuvriendelijk maken van woningen, nieuwe scholengebouwen en toerisme. "Dan ga je dus geld uitgeven, niet je schuld verminderen", stelt PvdA-fractievoorzitter Cees Liefting.
Cees Liefting (PvdA): 'Er zijn twee wethouders bij, twee wethouders op wachtgeld, dat zijn allemaal uitgaven.'
Na de gemeenteraadsverkiezingen vormden de grote partijen Top/Gemeentebelangen en CDA en de kleinere partijen VVD en ChristenUnie samen een college. Om de machtsverhoudingen goed weer te geven, hebben Top/Gemeentebelangen ieder twee wethouders, terwijl VVD en ChristenUnie ieder één wethouder krijgen.

Rotterdam

Daarmee heeft de gemeente Terneuzen méér wethouders dan de stad Rotterdam, terwijl daar negen keer zoveel mensen wonen. "Absurd", oordeelt fractievoorzitter Van der Hoeff van de PVV.
De zes wethouders van de gemeente Terneuzen op een rijtje.
De zes wethouders van de gemeente Terneuzen op een rijtje. © Omroep Zeeland

Lees ook: