Tientallen auto's opengebroken langs de kust; politie start onderzoek

Sinds half juli wordt in de provincie opvallend vaak ingebroken in auto's en campers langs de kust. Daarom is de politie een groot onderzoek gestart. Tot nu toe heeft het nog niet geleid tot aanhoudingen.

Geparkeerde auto's langs de kust (foto: Omroep Zeeland)

De inbraken zijn, volgens de politie, vooral in de middag- en avonduren en met name in het weekend op plekken waar veel voertuigen staan.

De meeste meldingen van inbraak komen van parkeerplaatsen langs de kust van West-Zeeuws-Vlaanderen, Walcheren en Schouwen-Duiveland. In totaal zijn sinds half juli bij de politie 184 inbraken binnengekomen; waarvan 105 langs de kust.

Inbraken langs de kust

gemeente aantal
Sluis 39
Veere 28
Schouwen-Duiveland 21
Vlissingen 10
Noord-Beveland 7

De slachtoffers van de inbraken zijn voornamelijk toeristen, zowel uit Nederland als het buitenland. Bij de politie zijn zelfs inbraken in campers gemeld waarbij de eigenaar in de directie omgeving aanwezig was, maar de daders er toch in slaagden om in een onbewaakt moment spullen uit de camper te halen.

Tips van de politie

De politie roept inwoners en toeristen op om alert te zijn en verdachte situaties te melden via 112. Op de website van de politie worden enkele tips gegeven voor het herkennen van autokrakers en tips om een autokraak te voorkomen.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Zeeland autoinbraken strand kust 112
Deel dit artikel:

Reageren