Zeeland maakt zich op voor veel regen en wind

Regen en wind. Dat is even wennen na weken van hitte en extreme droogte. En behalve die regen waait het ook nog eens hard. Het KNMI heeft voor vanavond code oranje afgegeven. Tot middernacht worden zware tot zeer zware windstoten verwacht.

De afgelopen weken gingen de gesprekken op de camping over het tijdstip waarop de barbecue aangestoken moest worden en het nemen van een duik in zee of het zwembad. Vandaag was het de regen en de storm, maar het vakantieplezier lijdt er vooralsnog niet onder.

De organisatoren van het dancefestival Beachboom hielden vandaag de weerberichten nauwlettend in de gaten. Op de Brouwersdam is de opbouw van het festival in volle gang.

Met het plaatsen van zeecontainers en andere kleine maatregelen proberen de bouwers de 'windgevoelige onderdelen' op het terrein letterlijk uit de wind te houden.

Voor het festival zelf, op zaterdagavond, maken de organisatoren zich geen zorgen. Het weekend belooft weer zonnig te worden,

Het KNMI heeft voor Zeeland tussen 18.00 en 00.00 uur een code oranje afgegeven.

Er is grote kans op gevaarlijk of extreem weer waarbij de impact groot is en er kans is op schade, letsel of veel overlast. Dit kan heel lokaal zijn. Code oranje kan 24 uur van tevoren worden afgegeven als de kans op extreem weer 60 procent of meer is.

Meer over dit onderwerp:
Schouwen-Duiveland Zeeland weer storm regen
Deel dit artikel:

Reageren