Grote zoekactie na vuurpijl voor kust Cadzand

Grote zoekactie na vuurpijl voor kust Cadzand
Grote zoekactie na vuurpijl voor kust Cadzand © OZ
De vuurpijl werd gezien vanaf het strand bij Dishoek, ter hoogte van strandpaviljoen Kaapduin. Volgens de melder kwam het licht van de vuurpijl vanuit de richting Zeebrugge. Het eventuele schip in nood zou zich hoogstwaarschijnlijk in het vaarwater Wielingen bevinden, ter hoogte van Cadzand-Bad.

Reddingboten en helikopter

De KNRM-reddingboten van de stations Breskens, Cadzand en Westkapelle hebben op zee gezocht, tussen Zeebrugge en Breskens. Ook een helikopter van de Kustwacht en het patrouillevaartuig RWS 78 van Rijkswaterstaat werden ingeschakeld. Ook de verkeerscentrale Vlissingen zocht mee met behulp van de radar.
KNRM-vrijwilliger tijdens een zoektocht op zee
KNRM-vrijwilliger tijdens een zoektocht op zee © KNRM Breskens
De zoekactie begon rond 23.15 uur. Rond 1.30 uur werd gestopt met zoeken. Er was op dat moment nog niets gevonden. Vanmorgen is de RWS78 nog naar het zoekgebied gevaren om rond 08:00 uur bij daglicht verder te zoeken. Ook daarbij werd niets gevonden. De KNRM gaat er nu vanuit dat de vuurpijl bij Cadzand-Bad vanaf land is afgeschoten.

Vuurwerkshow

Of het nu toeval is of niet, in Hoofdplaat was er gisteravond rond dezelfde tijd een vuurwerkshow. Het dorp vierde zijn 240-jarig bestaan. Of die vuurwerkshow nu wel of niet iets te maken heeft met de vuurpijl die werd aangezien voor een noodsignaal is nog niet bekend.