GOES sterker dan Hoek in oefenduel tussen derdedivisionisten

Het oefenduel tussen de Zeeuwse derdedivisionisten GOES en Hoek is geëindigd in een 2-1 zege voor de thuisploeg. Hoek stond bij rust nog met 0-1 voor, maar in de tweede helft wist de ploeg van trainer Rogier Veenstra twee keer te scoren. Volgende week zaterdag staat voor beide ploegen de eerste officiële wedstrijd op het programma in de eerste voorronde van de KNVB-beker.

In een gelijkopgaande eerste helft kreeg GOES via Hollemans en De Winter kansjes om op voorsprong te komen, maar doelman Jordi de Jonghe van Hoek hield zijn doel schoon. Hoek werd gevaarlijk in de tegenaaval via Yves Nyemb, maar zijn schot werd gekeerd door GOES-doelman Brian Meulmeester. Vlak voor rust was het wel raak. Impens rondde een aanval af en zorgde voor de 0-1 ruststand.

Sterker GOES

In de tweede helft zagen de in grote getale opgekomen toeschouwers een beter GOES dat door twee doelpunten de wedstrijd naar zich toe wist te trekken. Remon de Vlieger tekende na een kleine tien minuten in de tweede helft voor de gelijkmaker en Steve Schalkwijk werd een kwartier voor tijd matchwinner namens de Bevelandse club.

KNVB-beker

Volgende zaterdag staat voor zowel GOES als Hoek de eerste belangrijke wedstrijd van het seizoen op het programma. In de KNVB-beker speelt GOES dan thuis tegen hoofdklasser Staphorst. Hoek ontvangt derdedivisionist ADO'20.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
voetbal hsv hoek vv GOES
Deel dit artikel:

Reageren