Nieuwe wasmethode in ziekenhuis levert tijdswinst op

VLISSINGEN - De traditionele wasbeurt met waskommen, water en zeep is ingeruild voor het gebruik van vochtige doekjes. De wasbeurt levert wel meer materiaalkosten op, maar zorgt voor minder personeelskosten. Gert van der Vinden van het Admiraal de Ruyter ziekenhuis.
Voordelen voor patiënt. De wasbeurt duurt minder lang voor de patiënt. In één beweging wordt deze gewassen, gedroogd en verzorgd. Het nieuwe wassen is hygiënischer doordat er geen zeep wordt gebruikt. Hierdoor is er minder kans op infecties en besmetting van wonden. Doordat de vochtige doekjes ook een huidverzorgingsproduct bevatten voelt de patiënt zich na een wasbeurt frisser.
Voordelen voor verzorgend personeel. De nieuwe manier van wassen is volgens het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis sneller. Per patiënt is gemiddeld acht minuten minder tijd nodig. De wasbeurt is ook fysiek minder belastend. Er hoeven geen zware waskommen meer te worden getild met handdoeken en washandjes. De patiënt hoeft ook minder in bed gedraaid te worden.