Raad Hulst akkoord met aankoop Den Dullaert

Raad Hulst akkoord met aankoop Den Dullaert
Raad Hulst akkoord met aankoop Den Dullaert © Omroep Zeeland
Den Dullaert in Hulst
Den Dullaert in Hulst © Omroep Zeeland
De gemeente Hulst neemt gemeenschapscentrum Den Dullaert, inclusief de sportzaal, over voor 1,8 miljoen euro. Het gebouw was in handen van een stichting, maar die wordt nu opgeheven. Er waren al jaren zorgen over de financiële situatie, de exploitatie en het onderhoud van Den Dullaert.
Tegen de overname stemden alleen SP, HulstPLUS en Groot Hontenisse. Met het bedrag wordt ook de ontslagvergoeding van een ontslagen werknemer van de stichting betaald, en dat vinden de drie partijen verkeerd.

Aflossen van schulden

Het grootste deel van de aankoopsom, zo´n 1,5 miljoen, wordt gebruikt om de schulden van de stichting die Den Dullaert beheerde te betalen. Het gaat om onder meer het aflossen van bankleningen en het betalen van crediteuren. Voor noodzakelijk onderhoud aan het gebouw wordt eenmalig een bedrag van 250.000 euro aan de algemene reserves onttrokken. De rest wordt betaald uit de subsidies voor Den Dullaert.
Omdat de gemeente nu verantwoordelijk is voor het beheer van het gemeenschapscentrum worden er gesprekken gevoerd met de gebruikers van het gebouw. Zoals sportclubs, kaartclubs en creatieve vorming.
ITEM Raadsvergadering Den Dullaert

Lees ook: