Oud en goud om het leven van eenzame ouderen op te fleuren

Oud en goud om het leven van eenzame ouderen op te fleuren
Oud en goud om het leven van eenzame ouderen op te fleuren © Verpleegcollectief

Fictief fietstochtje door het park

Een van de andere ideeën van de studenten was een Virtual Reality-bril voor ouderen. Met de kartonnen bril kunnen ouderen, die slecht ter been zijn, toch nog naar buiten. Door een filmpje te downloaden op een mobiele telefoon konden de ouderen fictief een tochtje door het park fietsen.
Studenten van de HZ presenteren hun oplossingen eenzame ouderen.
De studenten werkten in groepjes. De groep van Amber Hanemaaijer heeft het evenement 'Oud en goud' bedacht. Een festival vol activiteiten, speciaal gericht op ouderen. "Eenzame ouderen hebben dit soort evenementen nodig om de laatste fase van hun leven leuk te maken."
Volgens Amber zijn er twee groepen ouderen. "Je hebt de ouderen die nog fit zijn en veel doen, maar je hebt ook ouderen die eigenlijk niks doen, omdat ze het niet meer kunnen of omdat ze niemand hebben om iets mee te doen."
De  Virtual Reality-bril voor ouderen wordt getest.
De Virtual Reality-bril voor ouderen wordt getest. © Omroep Zeeland
Docent Ralph van der Wekke vindt dat scholen en de overheid samen ouderen moeten helpen. "Door de vergrijzing in Zeeland worden dit soort activiteiten belangrijker. De komende tientallen jaren zal de vergrijzing een issue blijven."
Enkele studentenprojecten zullen volgend jaar verder ontwikkeld worden. De HZ werkt daarbij samen met Dok41 en lokale ondernemers.
HZ-studenten presenteren plannen om ouderen uit de eenzaamheid te halen