Hier is in Zeeland een overschot aan jonge mannen te vinden

Er is een overschot van 775 jonge mannen in Zeeland in de leeftijd van 20 tot en met 24 jaar. Op Schouwen-Duiveland en in Terneuzen is het verschil tussen het aantal jonge mannen en vrouwen het grootst. Alleen in Middelburg is er een (klein) overschot aan jonge vrouwen. Dat blijkt uit cijfers die het CBS vandaag heeft gepubliceerd.

Koppeltje op het strand (foto: Jan Daniels)

Oorzaak van het tekort aan jonge vrouwen in Zeeland is het verschijnsel dat meisjes veel vaker dan jongens de provincie uit gaan om te gaan studeren. Vervolgens blijven ze in die universiteitsstad wonen. Mannen blijven langer thuis wonen, stoppen eerder met een opleiding en gaan werken.

In Zeeland kampt Schouwen-Duiveland met het grootste tekort aan jonge vrouwen: er zijn er 131 te weinig voor alle jonge mannen die er zijn, mits die natuurlijk op zoek zijn naar een Zeeuws meisje. In Terneuzen zijn er 127 jonge vrouwen te weinig.

Klik op onderstaande kaart om de cijfers per gemeente te zien.

De situatie op Terschelling is trouwens nog veel nijpender dan in Zeeland. Daar zijn er op iedere 100 jonge vrouwen niet minder dan 250 mannen in dezelfde leeftijdscategorie.

Meer over dit onderwerp:
mannenoverschot vrouwenoverschot
Deel dit artikel:

Reageren