Matthieu heeft een nieuwe kar: 'Ik ben iedereen heel dankbaar'

Matthieu heeft een nieuwe kar: 'Ik ben iedereen heel dankbaar'
Matthieu heeft een nieuwe kar: 'Ik ben iedereen heel dankbaar' © Omroep Zeeland
fietskar voor matthieu
De kar werd eind mei gestolen bij het huis van Matthieu. "Toen werd het heel onhandig om mijn werk te doen." Als er fietswrakken in Middelburg zijn gevonden, wordt Matthieu ingeschakeld om ze op te ruimen. In het weekend rijdt hij van Cadzand naar Breskens om flessen in te zamelen.
Anja Wondergem vond het zo sneu voor Matthieu, dat ze een inzamelingsactie op touw zette. "Dat ging best goed, want ik had al snel het bedrag voor een nieuwe fietskar bij elkaar gespaard. Ook bedrijven wilden sponsoren."

Heel dankbaar

Matthieu probeerde zijn nieuwe kar meteen uit. "Hij trapt wel wat zwaarder", merkt hij op, maar dat mag de pret niet drukken. "Ik ben de mensen heel dankbaar dat ze dit voor me hebben gedaan."
Hij neemt wel maatregelen. "Ik zou er het liefst een alarm op zetten. Als er dan 's nachts iemand aan mijn kar zit, word ik er meteen wakker van." Een alarm zit nog niet op de kar, maar Matthieu krijgt er wel een dik slot bij. "Deze kar wordt écht niet meer gestolen!"

Ervandoor

Bij het opnemen van de bovenstaande video hebben we ook gefilmd hoe Matthieu wegfietst met zijn nieuwe kar. Het was de bedoeling dat hij daarna weer terugkwam, maar in het kader van 'die pakt niemand me meer af', ging hij er écht vandoor.
De razende reporter van Wij zijn De Stad - Middelburg legde dat moment vast met zijn mobiele telefoon. Je hoort iemand zeggen: "Die komt niet meer terug", en dat bleek te kloppen...

Lees ook: