Staatssecretaris Visser houdt poot stijf over marinierskazerne

Staatssecretaris Visser houdt poot stijf over marinierskazerne
Staatssecretaris Visser houdt poot stijf over marinierskazerne © ANP
Staatssecretaris Visser houdt poot stijf over marinierskazerne

Geen pauze

"We zitten midden in een aanbesteding. Die is gestart. We kunnen niet zomaar stoppen," reageerde Visser op vragen tijdens de vergadering van de vaste Kamercommissie voor Defensie. Ook wees de staatssecretaris erop dat er in 2012 een Kamerbesluit is genomen om naar Vlissingen te verhuizen.

Go/No go

In juli 2019 wordt duidelijk welk bedrijf (of bedrijven) de kazerne in Vlissingen gaat bouwen. "Dat is het finale go/no-go-moment," aldus Visser.

Toezeggingen Visser: uitstroom en geld

De staatssecretaris deelt de zorgen over de uitstroom bij het Korps Mariniers. Ze zegde de Kamerleden toe binnen een half jaar te komen met de uitkomsten van het onderzoek dat Defensie daarnaar doet.
Ook wil Visser de Tweede Kamer voor het zomerreces, binnen drie weken, meer laten weten over de kosten van de nieuwe marinierskazerne in Vlissingen omdat daar veel vragen over leven. Die informatie zal vanwege de grote commerciële belangen vertrouwelijk worden verstrekt aan de Kamer.

Fit for purpose

De klachten over de kwaliteit van de nieuwe marinierskazerne neemt Visser serieus. Ze wil dat de kazerne 'fit for purpose' is en zal nagaan welke wensen er leven.
Staatssecretaris Barbara Visser over de verhuizing van de marinierskazerne

Lees ook: