30.000 euro opgehaald door de eerste spinningmarathon van Goes for Kika

Tweehonderd deelnemers sprongen vanmiddag drie uur lang op de spinningfiets in Goes voor het goede doel. De spinningmarathon is een van de onderdelen van Goes for Kika waarmee 30.000 euro werd opgehaald voor onderzoek naar kinderkanker.

Vijf jaar lang werd er op de markt van Goes een spinningmarathon gehouden door de Stichting Jayden, maar omdat het aantal deelnemers ieder jaar minder werd is die stichting hiermee gestopt. Maar Roxanne Machielse nam het stokje over en wilde het toch nog een keer proberen. "Het was toen een geslaagd evenement en veel mensen waren teleurgesteld dat het niet meer was. Daarom wilde ik het een nieuw leven inblazen", vertelt Machielse.

Er werd niet alleen geld ingezameld met spinnen. Er waren ook foodtrucks, artiesten, spelletjes en andere activiteiten. Daarnaast vielen er nog prijzen te winnen met een loterij en de dag werd afgesloten met een barbecue waarvan de opbrengst ook aan Kika werd gedoneerd. "Het was een succes, mensen kwamen naar me toe om te zeggen dat het goed was georganiseerd en ik ben zeker van plan om het vaker te doen!", aldus een trotse Machielse.

Deel dit artikel:

Reageren