Sophia Loren in Vlissingen: 'Misschien kom ik hier nog eens terug met mijn familie'

Honderden mensen verzamelden gistermiddag voor bioscoop CineCity in Vlissingen om een glimp op te vangen van de Italiaanse actrice Sophia Loren. De actrice bezocht Film by the Sea om de Grand Acting Award in ontvangst te nemen. Rond 19.00 uur kwam de actrice bij de bioscoop aan en nam uitgebreid de tijd om handtekeningen uit te delen en op de foto te gaan.

De actrice kreeg de prijs uit handen van minister Ingrid van Engelshoven van Cultuur. Loren nam de onderscheiding met dankbaarheid in ontvangst en vond het de moeite waard om naar Zeeland te reizen: "Misschien kom ik hier nog eens terug met mijn familie." Loren noemde ook acteur Marcello Mastroianni met wie ze bijna haar hele leven heeft samengewerkt: "Hij was een geweldige man." Mastroianni was de tegenspeler van Loren in de film Una Giornata Particolare. Die film werd na de uitreiking van de award getoond.

De Grand Acting Award is een onderscheiding voor filmmakers of acteurs met bijzondere verdiensten in de filmindustrie. Eerder ontvingen Morgan Freeman, Sir Ben Kingsley, Michael Nyqvist, Stanley Tucci, Rutger Hauer en Jan Decleir de award.

Deel dit artikel:

Reageren