Overslag Zeeland Seaports groeit flink

TERNEUZEN - In het eerste half jaar is bijna 16,5 miljoen ton via zee overgeslagen, ten opzichte van 13 miljoen ton in 2009.
De stijging deed zich voor in zowel olieproducten, ertsen en steenkool als landbouwproducten en het vervoer van auto's. De stijging betrof zowel de in- als de uitvoer van goederen. Luister naar Hans van der Hart, directeur van Zeeland Seaports.
Beter dan voor crisis De cijfers zijn nu hoger dan voor de economische crisis. Volgens Zeeland Seaports hebben de Zeeuwse havens zich sneller hersteld dan verwacht, maar aan een voorspelling voor de rest van het jaar waagt het havenschap zich niet. Daarvoor is het te onzeker hoe de wereldmarkt zich ontwikkelt.
Groei uitbouwen De komende jaren wil Zeeland Seaports verder groeien door de ontwikkeling van grootschalige containerfaciliteiten in Vlissingen en het uitbouwen van de biogebaseerde industrie in Terneuzen.
Zeeland Seaports Zeeland Seaports is de derde zeehaven van Nederland op basis van de overslag en wordt gevormd door de haven van Vlissingen, Terneuzen en Borsele. De havens zorgen voor zo’n 16.000 directe arbeidsplaatsen. Ongeveer 18% van de Zeeuwse bevolking heeft werk in de Zeeuwse havens.