Leerlingenvervoer Walcheren geregeld

MIDDELBURG - Leerlingenvervoer Walcheren Op Walcheren worden zo'n 500 leerlingen naar school gebracht. Per jaar is Walcheren 1 miljoen euro kwijt voor het vervoer. Dat is ongeveer 3.000 euro per kind, per jaar. Het gaat om 160 kinderen uit Vlissingen, 238 kinderen uit Middelburg en 80 kinderen uit Veere. Elk jaar komen er een paar leerlingen bij.
Omroep Zeeland vond het reden om eens te gaan kijken, bij de bushalte in Arnemuiden, waar tientallen kinderen vanmorgen vroeg stonden te wachten op de bus naar hun reformatorische school in Middelburg.
Overeenkomst De komende jaren zorgt Taxicentrale Renesse voor het vervoer in de gemeenten Middelburg, Vlissingen en Veere. Kinderen die buiten de provincie naar school moeten, worden gebracht door Taxicentrale Middelburg. Taxicentrale Vlissingen brengt de leerlingen naar de gym- en zwemlessen op Walcheren. Ook neemt het bedrijf het vervoer vanuit Arnemuiden naar de Petrus Immensschool in Middelburg voor zijn rekening.
De afspraken lopen tot en met schooljaar 2012-2013. Na deze periode is er nog een optie om de overeenkomsten te verlengen met twee jaar.